Netwerkborrel HTP
Op 27 maart 2025 organiseert HTP Advies een themabijeenkomst. Wij hebben hiervoor diverse sprekers met veel ervaring in de food en feed sector gevraagd om hun visie te geven over duurzaamheid binnen onze sectoren. Het doel: Elkaar kunnen ondersteunen met informatie, elkaar helpen de juiste keuzes te maken en vooral onnodige administratieve ballast te voorkomen.
Tijdens de netwerkborrel kunt u onder het genot van hapje en drankje in contact komen met organisaties die u bij de toekomstige vraagstukken kunnen ondersteunen.
Praktische informatie:
De bijeenkomst vindt plaats van 13.30 tot 18.00 in Slot Doddendael te Ewijk (Binnenweg 2, Ewijk). Bij de locatie kunt u gratis parkeren. Deelname is gratis. Helaas zijn de aanmeldingen gesloten, dit kon tot uiterlijk 7 maart. Mocht u toch nog graag aanwezig willen zijn dan kunt u ons bellen of er nog mogelijkheden zijn om alsnog aan te haken. Heeft u nog andere vragen of opmerkingen dan kunt u mailen naar info@htp-advies.nl.
Waarom deze themabijeenkomst?
Duurzaamheid, misschien wel een van de meest omstreden thema’s van 2025. Er is veel om te doen, en iedereen kijkt er weer net wat anders tegenaan. Of je met je bedrijf hierin voorop wil of moet lopen of dat je het allemaal maar onzin vindt, maar er helaas verplicht in mee moet met je bedrijf. Wij, HTP Advies, merken deze verdeeldheid ook bij onze klanten in het bedrijfsleven. Sommige bedrijven willen graag voorop lopen, andere bedrijven willen wel verduurzamen maar weten niet goed hoe en weer anderen vinden het onnodige heisa. Al deze partijen willen wij ruimte geven om te discussiëren over het nut en de praktische invulling van duurzaamheid in de food en feed sector.
HTP Advies komt door de hele keten heen bij bedrijven, of het nu transport, opslag, verwerking of handel is. Al deze stappen in de keten vormen één geheel en als één van deze partijen extra eisen omtrent duurzaamheid krijgt, is het slechts een kwestie van tijd voor dit doordruppelt naar de rest van de keten. Dit hebben we 20 jaar geleden ook al zien gebeuren met voedselveiligheid, waar toen steeds meer eisen voor kwamen en de supermarkten de eisen stelden die terug de keten door gingen werken. Nu, zoveel jaar verder, staan we voor vergelijkbare thema’s, maar dan niet over het in kaart brengen en certificeren van voedsel- en voederveiligheid, maar duurzaamheid.
Waarom is daar nu zoveel om te doen? Wat is de van toepassing zijnde wetgeving, welke certificerings-opties zijn er, hoe geef je in de praktijk hier een goede invulling aan? Dit zijn de vraagstukken die aan bod gaan komen tijdens de Themabijeenkomst op 27 maart aanstaande. Hier wil HTP Advies graag een platform bieden om met elkaar in gesprek te komen, elkaar mogelijk te inspireren of nuttige tips te geven en samen te kijken naar waar we met de sector heen gaan.
Wat betreft de sprekers zal er een jurist zijn die inzicht geeft in de wetgeving die er al is, die er nog gaat komen, en mogelijke handhaving. Ook zal een certificerende instantie spreken over certificatie en welke normen er momenteel zijn voor het in kaart brengen van de duurzaamheid van een bedrijf. Tot slot hebben we een spreker van de WUR over rekenmethodes en bronnen hiervoor die bedrijven kunnen gebruiken om bijv. hun CO2 uitstoot in kaart te brengen.
Daarna is er een paneldiscussie waarbij uw kritische vragen aan de orde kunnen komen. Er is ruimte voor uw mening. We eindigen met een netwerkborrel waarbij u in gesprek kunt met de sprekers, diverse instanties en mogelijke concullega’s. Hopelijk zien wij u daar!
