Ga naar de inhoud

Klimaatverandering ISO, kruiden RIVM en bouwmateriaal fourages

We willen graag uw aandacht vestigen op een aantal ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden op het gebied van voedselveiligheid, ISO-certificeringen en milieu.

Gezondheidsrisico’s van kruiden in voedingssupplementen en thee

Rapporten van risicobeoordelingen, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), hebben aan het licht gebracht dat het gebruik van bepaalde voedingssupplementen en thee met drie specifieke kruiden aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Het gaat hierbij om Huperzia serrata, Tabernanthe iboga en Ashwagandha. Het gebruik van deze producten wordt daarom afgeraden door het RIVM. De rapporten van deze beoordelingen zijn beschikbaar gesteld op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waar u gedetailleerde informatie kunt vinden over de risico’s die verband houden met het gebruik van deze kruiden.

Subsidieregeling voor biobased bouwmaterialen

Voor veel van onze klanten in de agrarische sector zijn er momenteel veel uitdagingen, maar ook kansen. We willen graag de aandacht vestigen op een subsidieregeling voor biobased bouwmaterialen, die interessant kan zijn voor geïnteresseerden. Biobased bouwmaterialen bieden niet alleen ecologische voordelen, maar kunnen ook economisch aantrekkelijk zijn.

Klimaatverandering voor ISO-gecertificeerde bedrijven

Er zijn recentelijk ISO-amendementen gepubliceerd voor alle managementsysteemnormen, waarbij klimaatverandering een verplicht aandachtspunt is geworden in de contextanalyse. Dit is een resultaat van de London Declaration, ondertekend door ISO, waarin zij zich committeert om via internationale normen bij te dragen aan het tegengaan van en aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering. Dit betekent dat bedrijven en organisaties nu expliciet moeten kijken naar hoe klimaatverandering impact kan hebben op de doelstellingen van het managementsysteem.

Meer informatie?

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen, bent u geïnteresseerd in een cursus of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op via info@htp-advies.nl of bel naar 0487 51 06 96.

Afbeelding: Bing AI image generator