Ga naar de inhoud

GMP+ basiscursus

Interesse in het volgen van deze cursus?

Schrijf u dan hier in voor de GMP+ basiscursus.

OnderdeelOnderwerpen
IntroductieSamenhang wet- en regelgeving
Korte introductie diervoederwetgevingDiervoederhygiëneverordening (Vo. 183/2005) - erkenning, registratie, HACCP
Etikettering diervoeders (Vo. 767/2009) - voedermiddelen/mengvoeders voor voedselproducerende en niet-voedselproducerende dieren
Overige wetgeving
(Toevoegingsmiddelen, dierlijke bijproducten, dierlijke eiwitten)
GMP+GMP+ FSA schema - achtergrond, toepassing diverse normen
Directieverantwoordelijkheid en doelstellingen
Inkoopeisen
Identificatie, specificaties en etikettering
Naspeurbaarheid, recall en EWS
Onderhoud en reiniging, IDTF
Basisprincipes HACCPBasisvoorwaardenprogramma
Gevarenidentificatie (microbiologische, chemische, fysische contaminanten)
Risicoanalyse, monitoringsprogramma, validatie en verificatie
GMP+ in de praktijkProcedures en registraties
Continue verbetering